Въвеждат видеонаблюдение и в автошколите

20 Октомври 2019 | 13:37
0 коментара
Любопитно

За пресичане на корупцията при подготовката на шофьори и за да се гарантира, че обучението се провежда коректно, се предвижда въвеждането на система за видеонаблюдение как протича самото обучение в автошколите.

Това стана ясно, слд като представители на автошколите проведоха среща с транспортния министър Росен Желязков, предава БНР.

Дамян Войновски от Автомобилната администрация обясни: “За съжаление има автошколи, които не дават пълния обем часове, необходими за обучение и по този начин намаляват цените. Съответно и техните кандидати не винаги са добре подготвени. Искаме да въведем система, чрез която да се следи дали реално курсистът получава тези часове, и, съответно, дали наистина изминава необходимите километри в градска или извънградска среда, за да се убедим, че той е получил това обучение. За съжаление, в 25-30 минути, колкото трае изпитът не винаги могат да се видят всички ситуации, в които може да попадне един курсист. Няма как да бъде проверен при лоши метеорологични условия, дали кара добре, в извън населено място…”.

Срещата беше закрита за журналисти. От пресцентъра на Министерството на транспорта уточниха, че се обсъжда идеята за създаване на контролирана среда в рамките на практическия изпит, така че да бъдат ясно идентифицирани грешките, които прави водачът.

Обмислят са и варианти за въвеждане на единна интегрирана информационна система, която да обхване целия процес – от подготовката до изпита.

Добавете Вашия коментар

TOP