Вътрешна сигурност извършва проверка в ОД на МВР - Благоевград, РУ-Банско и Разлог

09 Март 2017 | 00:00
4 коментара
Общество

Инспектори от Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР извършват проверка в Областна Дирекция на МВР - Благоевград.

За акцията потвърдиха източници на Югозападната медия Pirinsko.com, които съобщават, че са констатирани пропуски в дейността на служители от сектор "Криминален". 

Проверяват се евентуална съпричастност на полицейски служители от 01 и 02 РУ-Благоевград към извършване на лично укривателство - спомагане на лице, извършило престъпление, както и проблеми свързани с до съдебните производства.

Вътрешна сигурност работи и по два сигнала за лъжесвидетелство срещу двама полицейски началници от ОДМВР-Благоевград.

Любопитното в случая е, че само седмица след като главсека Георги Костов бе свален от пост, инспектори от Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР извършват щателна проверка в Областна Дирекция на МВР - Благоевград.    

Проверка започва и в РУ-Разлог, което се кодира с най -слаби резултати сред полицейските участъци на благоевградската дирекция. Под сурдинка се коментира, че управлението се командва от Ходжата в с. Краище, където "Златния" е редовен посетител.

Акцията на "Вътрешна сигурност" няма да подмине и бастиона на бившия главен секретар Г.Костов - РУ-Банско, където крадците задигнаха десетки луксозни автомобили през зимния сезон от града под връх Тодорка.

Въпреки полицейската блокада на входа и изхода на града, денонощното дежурство на Жандармерия, НАП и видеонаблюдение наподобяващо "Биг брадър", за крадците - Банско е рай.

Освен кражбите на коли в Банско е хит и разпространението на наркотици от софийски и пловдивски групировки приближени до силните на деня. 

Пред погледите на полицията дилърите предлагат наркотични вещества на светофара при начална станция на лифта в Банско, както и викачите пред нощен клуб "Оксижен". Подобно на Нарколабораторията в гр.Добринище, която бе разбита от ГДБОП-София, полицията в Банско "нито чула нито видела".

Последната издънка на полицията в курортното градче е от сигнал подаден преди два дни на тел. 112 от туристи за незаконна дейност на микробуси "Копърки". Туристите станаха свидетели на безхаберие от страна на органите на реда, като най-вероятно целта на полицията бе да се предотврати проверка на автомобилите превозващи незаконно туристите.

Под сурдинка в града се коментира, че началника на полицията в Банско Иван Попов е послушкото на Костов и има задачата да изпълнява нарежданията на "Златния" въпреки ежедневните нередности в курорта.       

В Дирекцията се шушука, че ако се прецени, че има достатъчно доказателства, най-вероятно ще бъдат повдигнати обвинения спрямо полицейските служители.

​Както Pirinsko.com съобщи вчера, че служебното правителство подготвя рокади в ОД на МВР - Благоевград. Две имена се спрягат за нов полицейски началник Любен Милев и Йордан Латинов!

Едно от имената, които е спрягано е на бившия зам.- директор на ОД на МВР Благоевград Любен Милев, който през 2010 година бе отстранен от поста, причината натрупан осигурителен стаж и затова му се прекратява трудовия договор. Тогава Любен Милев се закани, че ще съди системата, тъй като не е навършил годините за пенсия. Неговото отстраняване беше по заръка на ГЕРБ. 

Другото спрягано име е Йордан Латинов. Той е бивш шеф на Икономическа полиция в ОД на МВР Благоевград и началник на 1- во Районно управление в Благоевград. През 2015 година Йордан Латинов е назначен за началник на полицейския участък в Симитли. 

И двете имена се въртят в публичното пространство, но според източници близки до властта везните ще наклонят към Любен Милев, който е сред най - приближените до лидерът на БСП Корнелия Нинова, Костадин Паскалев и президента Румен Радев.

Добавени коментари

да питам публикува:
09 Март 2017 | 17:52
..а на Кръстев баджанака не е ли шеФ на криминална на 01 РУ-Благоевград
lidiq публикува:
09 Март 2017 | 08:31
razsledvat krystev za lajesvidetelstvo toi e zam v mvr blagoevgrad osven tova e prekril iztochnik za iznasqne na kvalificirana informaciq lek den
Случаен публикува:
09 Март 2017 | 08:23
И как на сред центъра на София същите разнасят кофи със сирене за Костов.
мито публикува:
09 Март 2017 | 07:45
не сте писали чучетата как товара прасе на костов в колата подарак да ги чува полицията в банско

Добавете Вашия коментар

TOP