Вълна от съпричастност за бай Станко от Благоевград! Стотици протегнаха ръка да му помогнат

04 Юни 2020 | 15:39
1 коментара
Общество

Стотици жители на Благоевград и Югозапада протегнаха ръка за помощ на 76 - годишният Станко Митов, познат сред малки и големи като Дядо Коледа в областния център на Пиринско.

Както Pirinsko.com информира още вчера, бай Станко остана без работа и доходи по време на извънредното положение в страната заради коронавируса. Парите от пенсията му стигат дотолкова, доколкото да си плати наема на квартирата, в която живее и разходите за нея.Възрастният човек е на ръба на оцеляването и едва смогва да си купи храна, с оглед на така създалата се обстановка 

По този повод, близкият негов приятел и бивш общински съветник в Благоевград Светлин Бонев отправи апел за помощ в социалната мрежа, на който откликнаха стотици хора от 12 до 80 години, всеки със желание да помогне макар и с малко.

Сред пожелалите да помогнат на бай Станко имаше и такива, които предложиха всеки ден да му носят готвена храна, да платят наема на квартирата му за цяла година напред, както и да му закупят всичко, от което има нужда.

Жестът, който обаче най - много трогна екипа ни, докато се опитваше да съдейства на Светлин Бонев, дойде от петокласничка в Благовград. Тя предложи да даде събраните си парички в размер на 100 лв. в помощ на дядо Коледа.

"И аз и моите приятелки искаме пак да стои с камбанка на центъра и да ни напомня, че по Коледа, а и не само тогава стават чудеса, всички ще помогнем", развънувано каза тя.

Екипът на Pirinsko.com е повече от щастлив да уведоми читателите си, че всичко неоходимо, от което Станко Митов имаше нужда вече е напълно събрано и предадено. Искрено се надяваме, че занапред за него предстоят само хубави времена.

Добавени коментари

... публикува:
04 Юни 2020 | 16:36
Браво! Само такива новини искам да има!❤️

Добавете Вашия коментар

TOP