Вълчо Арабаджиев излиза от ареста срещу 500 000 лв. гаранция

09 Април 2019 | 17:21
0 коментара
Общество

Вълчо Арабаджиев излиза от ареста срещу 500 000 лв. гаранция, реши Апелативният специализиран съд.

Преди време Специализираният съд измени мярката на Вълчо Арабаджиев от задържане под стража в домашен арест. Апелативният спецсъд обаче прецени, че адекватната мярка за него е парична гаранция от 500 000 лв.

„Съдът постанови след внасянето на гаранцията, че може да бъде освободен и следва да бъде освободен незабавно”, обясни прокурор Пламен Марков.

Определението е подписано с особено мнение от съдия Даниела Росенова. Тo е окончателно и не подлежи на обжалване.

БГНЕС припомня, че в края на август 2018 г. бе извършена специализирана акция в офисите на хотел „Маринела” в София и хотел „Марица” в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев. 10 души, сред които и синът му Вълчо, бяха задържани.

От 10-те бяха привлечени 6 лица под наказателна отговорност. При претърсване на адреси, хотели и домове бяха намерени над 10 милиона в брой, като по-голямата част от тях в евро.

През декември стана ясно, че Интерпол публикува снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви за издирване. На 7 март се разбра, че Арабаджиеви са задържани в имот на Георги Семерджиев край Барселона.

Около седмица по-късно по време на съдебно заседание за мярката им за неотклонение в Националния съд в Мадрид стана ясно, че Ветко и Маринела Арабаджиеви остават в арест в Испания, но отказват доброволна екстрадиция у нас. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP