Втора вечер на фестивала „Франкофоли“, румънската попдива Инна /INNA/ подгрява сцената

23 Юни 2018 | 11:27
0 коментара
Култура

Ексцентричната Ройшин Мърфи, очарователната Ayo и нашумелият в Европа с хитовете си френски рапър Метр Гимс са водещите имена в програмата на четвъртото издание на фестивала „Франкофоли“, който се провежда втори ден в Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. 

Останалите познати за публиката имена са младата френска звезда с български произход Венсан Винел, френските DJ Федер и DJ Aslove и най-успешната по света румънска млада изпълнителка Инна.

И тази година концертите в двата фестивални дни се провеждат при вход свободен, на терена на Парк „Македония“, където миналата година се събраха над 30 000 фенове на фестивала от цялата страна.

Най-успешната в Европа румънска попдива Инна /INNA/ (артистичен псевдоним на Елена Александра Апостолеану), ще подгрява втория ден на Франкофоли и пристига в традицията на участие на един балкански съвременен изпълнител на всяко издание на фестивала. Тя дебютира на музикалния пазар с хитовия си албум „Hot“, който за кратко превзема всички музикални класации в страните от Източна Европа.

Следващият й сингъл „Love“ успява да покори върховете на поп – класациите в различни европейски държави. На церемонията на MTV Europe Music Awards 2009, Инна получава наградата за най-добър румънски артист.

Добавете Вашия коментар

TOP