„Всички страхотни неща“ на сцената на Летен театър Благоевград - 28 август

19 Август 2020 | 12:38
0 коментара
Култура

За първи път в новооткрития Летен театър, благоевградчани ще имат възможността да се насладят на невероятни камерни заглавия и моноспектакли.

Летните театрални вечери стартират на 24 август до 30 август, от 21:00ч., под открито небе в Летен театър Благоевград, намиращ се в кв. ,,Вароша“.
С подкрепата на Драматичен театър ,,Никола Вапцаров" Благоевград.

28 август – 21:00ч.
НАРОДЕН ТЕАТЪР ,,ИВАН ВАЗОВ“
,,ВСИЧКИ СТРАХОТНИ НЕЩА“
от Дънкан Макмилан и Джони Донахоу
Превод: Радослав Петкашев
Режисьор: Владимир Пенев

МОНОСПЕКТАКЪЛ НА БОЙКО КРЪСТАНОВ
Обратната страна на болката

Известният британският драматург Дънкан Макмилан умее да „наднича“ надълбоко в болката, за да й се противопостави, и монодрамата „Всички страхотни неща“ , вече много популярна на световните сцени и в телевизионната си адаптация по HBO през 2016 г., свидетелства за това.

Главният герой, разказвачът, в който на сцената на Народния театър,се превъплъщава прекрасния и обичан Бойко Кръстанов, търси себе си през различни опорни точки – обичаните и подкрепящи хора, травматичните преживявания от детството и младостта и конкретните или ритуални знаци, места и събития от протяжността на всекидневния живот.

Още на шестгодишна възраст, с невинността на детската си същност, Разказвачът започва да записва „всички страхотни неща“, които създават простичкия и красив, чист и наивен, опредметен или одухотворен смисъл. С други думи, води дневник на смисъла, за да спаси от депресията и себе си, и най-близките си и обичани хора, за да подготви и собствената си душа за житейските изпитания. В направата на списъка е въвлечено и вградено цялото възможно разнообразие на съществуването, той е превърнат в броилка на спасението и в изреждането й деликатно, но категорично са въвлечени и зрителите, отредени са им роли, даден им е шанс за импровизации. Естествено като във всяка добра драматургия, появата на любовта ще озари и продължи списъка на „страхотните неща“, които ни държат изправени, очертават пътя ни с криволиците и отклоненията, с провалите и победите. Специално участие в драматургичния текст е отредено на музиката, на песните като феномен, който вълнуващо събира хората, носи им утеха и лекува болката им.

Представлението не е подходящо за лица под 12 г.

Добавете Вашия коментар

TOP