Всеки, който непрекъснато говори по мобилен телефон, трябва да знае това

11 Юни 2018 | 23:30
0 коментара
Любопитно

Ако преди около 20 години мобилният телефон беше лукс, достъпен само за бизнесмени, сега той се превърна в ежедневна необходимост. Смартфоните се използват вече не само за бизнес, но дори и от ученици, които още не владеят дори таблицата за умножение.

И ако в първите дни на клетъчни телефони само се намекваше за лошите ефекти от тези устройства за хората, сега такива предупреждения се чуват постоянно. Предлагаме ви да се запознаете дали наистина смартфонът е толкова опасен, колкото се твърди.

Вредата от телефона

Изучаването на вредите от мобилните телефони е доста сериозна. Националният институт по онкология на САЩ идентифицира три основни причини, които правят "мобилните телефони" опасни.

Всяко работно устройство има радиочестотно излъчване, което по своята същност има вредно въздействие върху всеки жив организъм. И тъй като броят на потребителите продължава да расте, се увеличава и вече огромния електромагнитен фон, който засяга всеки човек.

Комуникацията се увеличава, в резултат на което броят и продължителността на повикванията нарастват. От друга страна усъвършенстването на смартфоните мотивира хората да ги използват по-често, което създава още по-голяма тежест за тялото.

Въпреки това повечето учени смятат, че е съмнително, че честото използване на мобилен телефон води до рак. Наистина, по време на разговора, когато устройството е притисната до ухото, лъчението действа така, че тъканите, близки до телефона, се нагряват. Но няма пряка връзка между такова повишаване на температурата и рака. И ако човек използва слушалки или говори на високоговорителя, тогава лъчението върху него почти няма ефект.

Има обаче и други фактори, които не са в полза на телефоните:

Микроби

Няма хора, които да мият ръцете си преди всяка употреба на "мобилния телефон" и след него. Поради това телефоните стават среда за много микроби и дори Escherichia coli. Следователно, ръцете трябва да се поддържат чисти, а самия телефон, трябва да го избършете с чиста кърпа или салфетка.

Злополуки

Според статистиката, само по пътищата ежедневно поради невнимание заради мобилен телефон, само в САЩ, умират около 10 души умират, а повече от 1000 получават наранявания с различна тежест. Положението не е по-добро в други страни. Разсеяни от телефона, шофьорите губят концентрация зад волана, което води до катастрофални последици.

Претоварване на очите

Всеки активен потребител на мобилни телефони изпитва умора в очите. Какво можем да кажем за деца и юноши, които са готови да пожертват съня си, просто да гледат по-дълго малкия екран? Но ярката светлина бързо уморява очите ви. За да се адаптираме към гледането на изображения на екрана, ние несъзнателно включваме повече очни мускули. Поради това очите се уморяват и нараняват. В допълнение, смартфонът е изключително лош за качеството на съня, което води до редица други здравословни проблеми. Глупавият навик да зареждате телефона до леглото, само увеличава цялостната вреда.

Телефонът опасен ли е?

Всеки трябва да отговори на този въпрос сам за себе си. Но докато има дискусии за възможната вреда на електромагнитната радиация за човешкото тяло, виждаме много реална опасност другаде от преносимите устройства. Следователно, мобилните телефони трябва да се използват разумно, без да станем заложници на новите технологии.

Добавете Вашия коментар

TOP