Все повече желаещи да учат в Англия

29 Септември 2018 | 14:32
0 коментара
Общество

Броят на българските кандидат-студенти, които желаят да учат във Великобритания, се е увеличил с 29 процента. Това стана ясно на изложението „Световно образование“, което се провежда днес и утре в столицата.  В изложението се представят над 80 западни университети, средни училища и колежи.

Световно образование представя над 30 от най-добрите британски университети, има много представители от Германия, Холандия и Австрия, също от скандинавските държави, Швеция, Франция,  казва Николай Христанов, мениджър по проекта Световно образование.

„Идеята е представителите на университетите да дават информация на всеки един посетител спрямо неговите интереси, програмата, от която се интересува по време на събитието, ще има и презентации на различна тематика. Кандидатите за университетите могат да намерят повече информация за това ак се пише успешно мотивационно писмо“.

Бъдещите кандидат-студенти посочват, че подобни изложения са изключително полезни за тях.

„Казват ти всичко, колко се плаща, по какви предмети те приемат, дали матурите важат. Аз искам да се занимавам с бизнес“.

„Разбрах много неща за повечето университети, но не съм се насочила към нищо конкретно. Бих дошла следващата година пак“.

Средните училища са представени основно от Великобритания, заради високо ниво и традициите на обучение там, посочва Таня Илиева, мениджър в Световно образование.

„На изложението са представени около 20 от най-добрите английски училища. За първи път на изложението участва училище от Шотландия“.

Най-желани държави са Великобритания, Холандия, Дания и Германия, с  водещите специалности в тях като бизнес, мендижмънт, икономика,  компютри, медицина и дизайн.

Добавете Вашия коментар

TOP