Времето ще се задържи почти без промяна в Югозапада

22 Февруари 2018 | 07:30
0 коментара
Общество

Днес времето ще се задържи почти без промяна. Ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд, в Северна България и планинските райони и от дъжд и от сняг. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

По-значителни ще са валежите в Източна България, а почти без валеж, в следобедните часове и с разкъсвания на облачността, ще бъде времето над Югозападна. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен североизточен вятър. Максимални температури между 1° и 6°, в югозападните райони до 10-11°.

В планините ще бъде облачно, на много места с превалявания от сняг. Разкъсвания на облачността ще има над масивите от Югозападна България. Ще духа умерен югоизточен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от юг-югозапад, но през деня постепенно ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – минус 2 – минус 3°.

За Благоевград максималната температура днес ще бъде 7°, а минималната 3°, в Банско 9°/5°, Симитли 12°/7°, Гоце Делчев 12°/7° и Петрич 11°/6°.

Добавете Вашия коментар

TOP