Времето се затопля

22 Януари 2020 | 07:37
0 коментара
Общество

Днес ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който за кратко през деня ще се ориентира от запад-югозапад и дневните температури ще се повишат значително. 

Максималните ще са между 8° и 13°, на места и по-високи. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи значително по-високо от средното за месеца, сочи справка в сайта на НИМХ.

По Черноморието

е е предимно слънчево. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който през деня за кратко ще се ориентира от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха между 9° и 12°. 

Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините

ще е слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще се усили. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°. 

През нощта срещу четвъртък, с усилване на северозападния вятър, бързо ще нахлуе студен въздух. 
Облачността временно и за кратко ще се увеличи, почти без валежи. През деня ще бъде ветровито и сравнително студено, минималните температури ще се повишат, максималните ще се понижат. 

В петък вятърът ще отслабне, до вечерта ще се смени с югозападен. Ще бъде предимно слънчево. 

Ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни. 

В събота от запад ще се появи разкъсана висока облачност, до вечерта ще се увеличава и вплътнява.

Ако ви предстои пътуване днес към Сърбия или Унгария, подгответе се за гъсти мъгли и ниска видимост по пътищата. В съседна Гърция пък има предупреждения (жълт код) за ниски температури. В другия край на Европа циклонът „Глория” е в своята последна фаза. Днес се очакват обилни валежи от дъжд и сняг в най-северните области на Испания и съответно в най-южните планински райони на Франция.

Въздухът рано тази сутрин отново бележи високи стойности на замърсителите в атмосферата. В 8 града на страната концентрацията на фини прахови частици е над допустимите норми - Русе, Горна Оряховица, Варна, Бургас, София, Благоевград, Кърджали и Смолян. В Смолян замърсяването към 4 часа сутринта е най-осезаемо - 2 пъти над нормата. Очакваният вятър след обяд и утре обаче ще изчисти атмосферата в цялата страна.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP