Времето през новата седмица

14 Октомври 2018 | 16:21
0 коментара
Любопитно

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за октомври. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и тихо.

По-значителни временни увеличения на облачността ще има над южните райони. На места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, по-високи по Черноморието - между 12-15 градуса, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.

През октомври ни очакват температури от минус 1 до 28 градуса

Утре ще преобладава слънчево време,преди обяд на места в низините ще има намалена видимост. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони, но само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 19 и 24 градуса.

 Над Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над южното крайбрежие, но само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 19-21 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопската област, но само на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Във вторник времето ще се задържи без съществена промяна - предимно слънчево, преди обяд в Източна България и на отделни места в низините и котловините - мъгливо или с ниска облачност.
 
В сряда от изток облачността ще се увеличава, по-късно след обяд на места в Южна България ще превали. Вятърът ще остане от изток-североизток.

Добавете Вашия коментар

TOP