Времето през юли - от 10° до 39°

30 Юни 2018 | 07:18
0 коментара
Общество

Месец юли чука на вратата, а стотици хиляди българи стягат куфарите за морска ваканция. Горещият летен месец обаче готви изненади. Най-ниските температури през юли ще бъдат между 10° и 15°, а най-високите – между 34° и 39°, става ясно от прогнозата за следващия месец на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Дъждовете и хладното време от края на юни ще отстъпят място на летни температури. Още в началото на юли живакът ще тръгне нагоре и валежите чувствително ще намалеят. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но на места ще превалява за кратко. Температурите слабо ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните, казват синоптиците. 

Около средата и през втората половина от първото десетдневие отново слънце и дъжд ще се редуват, като в следобедите може да има и гръмотевични бури. Температурите ще останат без съществена промяна. 

В началото на второто десетдневие все още на места все още ще има превалявания. Впоследствие ще има няколко дни със спокойно, предимно слънчево време. В средата на месеца врмето отново ще е нестабилно. Сутрин ще става за плаж, но следобед ще вали и ще се вихрят гръмотевични бури.

Едва в последните десетина дни лятото ще се покаже в пълния си блясък. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат още и вече ще са по-високи от обичайните. 

Добавете Вашия коментар

TOP