Времето отстава меко и приятно и през следващата седмица

18 Януари 2019 | 18:14
0 коментара
Общество

Времето през почивните дни ще е предимно облачно.

На места ще превали дъжд в равнинните райони и слаб сняг в планините. Това показват средносрочните синоптични модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.

Следващата седмица ни очаква по-меко от обичайното за януари време. Това ще се дължи на бавно подвижен център на ниско налягане, който ще се разположи над Северна Италия и ще оказва влияние на времето над цяла Европа - на Балканите ще е по-топло от обичайното, а над Германия, Франция и Северна Испания - по-студено

В понеделник и вторник ще е предимно облачно почти без валежи и с дневни температури над нулата - до 6-8 градуса в равнините на Южна България. Отрицателни температури ще има само сутрин в местата със снежна покривка и по високите западни полета.

Заради формирането на средиземноморския циклон, чийто център ще е над Северна Италия, над Балканите ще се пренася по-топъл въздух от югозапад и особено в четвъртък и петък е възможно да има температури до 14-15 градуса.


 


 


Ще има валежи от дъжд от сряда, като на места в източната половина и в планините ще са по-обилни


Такова ще се запази времето чак до края на следващата седмица. Сериозно застудяване и валежи от сняг не се очакват до първите дни на февруари, показва още анализ на средносрочните синоптични модели.

Добавете Вашия коментар

TOP