Времето остава слънчево, ноември започва като лято

29 Октомври 2018 | 12:44
0 коментара
Общество

През следващото денонощие ще се задържи топло за края на октомври. През нощта ще преобладава ясно, във вторник времето ще бъде слънчево.

Ще има разкъсана висока, в отделни котловинни райони преди обяд и ниска слоеста облачност. Ще духа слаб, в планините и северно от тях - до силен южен вятър.

Минималните температури ще са предимно между 10° и 15°, максималните между 24° и 29°. Атмосферното налягане няма да се промени съществено; ще е около средното за месеца.

В планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18°, на 2000 м - около 11°.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Вятърът за кратко ще бъде от запад-северозапад, слаб до умерен.

Дневните температури в Западна България слабо ще се понижат, на изток още малко ще се повишат. През следващите дни до края на седмицата, с обръщане на вятъра от изток, облачността отново ще се увеличи – в Източна България и покрай река Дунав ще е ниска, значителна преди обяд и от нея е възможно да преръмява; а над Западна България ще се появи висока облачност. Температурите, главно в Източна България, постепенно ще се нормализират, а в Западна ще се задържат по-високи от обичайните за периода.

В неделя и в началото на следващата седмица, със североизточен вятър, ще прониква хладен въздух. Облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи остава малка.

Добавете Вашия коментар

TOP