Времето на кървавата луна: Как затъмнението тази нощ ще засегне здравето ни

27 Юли 2018 | 18:15
0 коментара
Любопитно

Жителите на Земята тази вечер ще могат да наблюдават уникален астрономически феномен - пълно затъмнение на Луната. Ще трае безпрецедентно дълго време, почти четири часа. Затъмнението ще започне в 21:24 часа в Москва и дискът на Луната ще се боядиса в кърваво-червена светлина около 22 часа и 30 минути. В това състояние луната ще остане за 1 час и 43 минути.

На Земята необичайният цвят ще се наблюдава поради факта, че само част от слънчевата светлина, минаваща през земната атмосфера, ще падне върху нея и тя ще обхваща лъчите на червения спектър.

Това обаче ще засягне здравето на хората. В интервю за "Российская газета" известният учен Роман Вилфанд казва, че  не просто ще наблюдаваме астрономическия феномен, но той ще се отрази по особен начин на хората. При особено чувствителните, може да възникне нетипично безпокойство.

Това е потвърдено и от психотерапевта Павел Бещанов, съобщават световните медии. Според лекаря затъмнението може да засегне състоянието на човека, включително психическо, само ако самите хора имат такива предразположения./ Zdrave.to 

Добавете Вашия коментар

TOP