Времето днес ще остане облачно, с максимални температури между минус 4° и 1°

18 Януари 2017 | 08:16
0 коментара
Общество
Времето днес ще остане облачно, с максимални температури между минус 4° и 1°

Днес ще остане облачно. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

По-съществени и на повече места ще са снеговалежите до обяд в Южна България и в Предбалкана. Само в крайните югоизточни райони и по Черноморието валежите ще са от дъжд, но и там ще преминат в сняг. Вятърът ще остане от североизток, умерен до силен и с него остават условията за виелици и навявания. След обяд валежите временно ще отслабват, на места и ще спират. Температурите ще са почти без дневен ход – предимно между минус 4° и 1°. 

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен вятър от изток, по високите части ще се ориентира от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

В Благоевград минималната температура ще бъде -6°, а максималната 0°, в Банско -2°/1°, Разлог -1°/2°, Дупница -7°/1°, Кюстендил -7°/1°, Гоце Делчев -1°/3°, Сандански и Петрич 0°/3°.

Добавете Вашия коментар

TOP