Времето днес ще бъде предимно облачно, главно в западните райони ще има превалявания от дъжд

22 Октомври 2016 | 08:32
0 коментара
Общество
Времето днес ще бъде предимно облачно, главно в западните райони ще има превалявания от дъжд

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е близко до средното за месеца. Днес ще бъде предимно облачно. Преди обяд на места, главно в западните райони ще има превалявания от дъжд. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има около обяд, но по-късно през деня отново ще се увеличи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 12 и 17°, малко по-високи в централните и източните части на Южна България. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над планините ще бъде предимно облачно. Преди обяд на много места в масивите от Западна България все още ще превалява дъжд, но валежите ще спират. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 7°.

За Благоевград максималната температура днес ще бъде 16°, а минималната 12°, в Банско 15°/12°, Разлог 16°/13°, Симитли 20°/16°, Гоце Делчев 16°/12°, Сандански и Петрич 16°/12°.

Добавете Вашия коментар

TOP