Временно е спряно движението на тирове през ГКПП- Кулата заради обилен снеговалеж

26 Февруари 2018 | 09:06
0 коментара
Общество

Временно е спряно движението на тирове през ГКПП- Кулата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От Гранична полиция информират, че от 7:30 гръцките гранични власти временно са спрели движението на товарни автомобили за Гърция през ГКПП - Кулата.  Причината  - обилен снеговалеж .

Усложнена е пътната обстановка в областта.  Сняг вали навсякъде, но пътищата са проходими при зимни условия.

По -интензивни са валежите във високопланинските участъци като прохода Предел, Банско и село Попови ливади. Прохода Предел и Юндола са затворени за  МПС над 12 тона, като там снежната покривка достига до 25 см. Пътищата се почистват и обработват със смеси, но в някои части снеговалежът е много силен.

През нощта няма регистрирани тежки пътни инциденти в региона. Трафикът по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79 е нормално натоварен.

Повишена опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев.Необходимо е шофьорите да карат с особено внимание в тези райони, за да бъдат избегнати инциденти. Движението в района на село Чучулигово от км 437+974 до км 438+264 в посока София трябва да се осъществява с повишено внимание и при спазване на ограничението на скоростта до 70 км/ч. Причината е, че се изгражда забавителен шлюз и вход към локално платно на търговски комплекс до 11 март.

Добавете Вашия коментар

TOP