Време за море: юли идва със слънчево, топло време

29 юни 2020 | 16:45
0 коментара
Време за море: юли идва със слънчево, топло време

Юли идва със слъчнево и топло време, прогнозират синоптиците. Повече валежи  ще има в Западна България и повече слънце по Черноморието.

Средните климатични температури за юли са между 28 и 33 градуса. Очакват се с 1-2 градуса по-ниски температури. Това обаче няма да направи времето неподходящо за море, защото там ще е слънчево и топло. По планините в западните райони ще има повече дъждове, съобщи за “24 часа” шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков.

След хладното време за сезона дори и след астрономическото започване на лятото горещото време в края на юни, при който на места в югозападните част от страната температурите превишиха 35 градуса, топлото време ще се задържи и в началото на юли. Главно в западната половина от страната ще има превалявания. На 5 юли валежите ще бъдат по-интензивни, а от 6 до 8 юли може да достигат и до Черноморието.

До края на първото десетдневие максималните температури ще бъдат 27-33 градуса, в дните с валеж на места и по-ниски, а в по-слънчевите дни в най-топлите места ще достигат до 33-35 градуса.

Нови превалявания се очакват от 11 до 16 юли главно в Западна България. След 17-и ще настъпи краткотрайно стабилизиране на времето ще бъде слънчево, с временни заоблачавания в следобедните часове. Над западните райони ще има разхлаждащи валежи. Ще се затопли и максималните температури ще бъдат около и над 30 градуса, около 20-и достигащи до 36- 37 градуса.

Слабо захлаждане с превалявания прегърмявания ще има на 22 и 23 юли, когато времето ще е по-нестабилно в следобедните часове, уточни метеорологът.

Съществени заоблачавания ще има към 28 до 30 юли, когато ще превали с гръмотевици, с най-голяма вероятност по Черноморието и около планините.


Добавете Вашия коментар!