Вредно ли е да ходите без бельо?

12 Октомври 2018 | 08:28
0 коментара
Любопитно

Напоследък американската звезда Ким Кардашиан многократно е била засичана, че ходи без бельо. Ако изчислите колко много фенове има, тогава такава тактика може скоро да се превърне в тенденция.

Но полезно ли е жените да ходят без бикини? Изследователите отдавна заключават, че е полезно да спим гол. Но бельото необходимо ли е в ежедневието?

Кое е по-вредно: да се ходи без бикини или с тясно бельо?

Носете гащички

Разходка в топло и сухо време, без бикини, но винаги с пола или рокля, е много полезно. В края на краищата, винаги е добре, когато тялото диша. Но жените, които са склонни към чести инфекции, експерти съветват да не носят бикини само през нощта, и да използват бельо от естествени материи през целия ден.

Но в студено и влажно време ходенето без бикини е доста вредно. Опасно е тъканта, която не е предназначена за тази цел и не отговаря на необходимите санитарни стандарти, да се допира  плътно към гениталиите. Да, и шевовете на дрехите могат да причинят дразнене на кожата и лигавиците. Използването на всеки материал, който допринася за увеличаване на влагата в областта на слабините, може да доведе до разпространението на бактерии и до създаването на благоприятна среда за тях.

Според стандартите индексът на хигроскопичност за бельото не трябва да бъде по-нисък от 6%. Също така не забравяйте за секрецията на влагалището. Почти всички бикини имат допълнителен слой памук, предназначен да абсорбира тези секрети. Останалите дрехи нямат допълнителен слой. Проблемът е, че малко хора са готови да сменят и перат дрехите си толкова често, колкото и бельото, т.е. всеки ден.

Но не забравяйте: Прането на бельото в студена вода може да доведе до разпространение на стафилококи или да допринесе за повторната поява на друга инфекция. Вредните микроорганизми могат да оцелеят в отлично разнообразие от тъкани в продължение на много дни и месеци, затова е по-добре дрехите да се перат при температура не по-ниска от 60 градуса.

За пране на деликатни тъкани, които се препоръчва да се перат в студена вода, трябва да използвате антибактериални средства или течности с кислородно избелващо средство в състава.

Но плътните панталони също не са подходящи. Дразненето, бактериите и притискането на тазовите органи са вредни. Следователно, бельото трябва да бъде удобно и с памучна подложка. В идеалния случай, коприна - тя абсорбира добре влагата и бързо изсъхва, не създава парников ефект. Памукът също е подходящ./Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP