Врачката Гюлшен Ходжа осъдена на 2 г. и 6 м. за измами, прибрала 11 950 лв. от двама наивници за разваляне на магии

11 Декември 2015 | 08:16
0 коментара
Общество
Врачката Гюлшен Ходжа осъдена на 2 г. и 6 м. за измами, прибрала 11 950 лв. от двама наивници за разваляне на магии

23-годишната врачка Николинка Василева, известна с псевдонима Гюлшен Ходжа, бе осъдена на 2 години и половина затвор заради измама за 11 950 лв. Тези пари гадателката взела за разваляне на магии от двама наивници.

Единият бил Славчо Златинов, който се свързал с нея по телефона, след като я видял в предаване на кабелна телевизия ОКО. Човекът помолил да му открие багера, който бил затрупан от свлачище в мината в село Брежани. Гледарицата обещала, че ще му помогне, но за целта били нужни 290 лв. По нейно указание той изпратил пощенски запис на името на Петър Петров в град Пирдоп. Впоследствие се чул с нея по телефона и тя му казала, че на семейството му е направена черна магия, която тя може да развали. Потърсила му няколко комплекта чаршафи и калъфки и 300 лв. След това още 2100 лв., на другия ден още 4000 лв.

Изплашеният човек изпратил всичките пари с пощенски запис. Когато се усъмнил, че има нещо гнило и си потърсил обратно парите, гадателката му казала да изчака, защото имала пътуване до Турция. При последващ разговор му заявила, че няма да му върне парите и ако я потърси полицията, щяла да им каже, че й е платил, защото „спала“ с него. Независимо от заплахата, Славчо Златинов подал жалба в полицията за това, че е измамен с 6590 лв.

Виолета Атанасова от село Черниче дала 5360 лв. за разваляне на магии на врачката от Златица.

Районният съдия Владимир Пензов призна за виновна Гюлшен Ходжа за това, че при условие на продължавано престъпление в периода септември 2011 г. до февруари 2012 г. е извършила измама за 11 950 лв.

Тя е осъдена да лежи 2 години и половина в затвора при първоначален строг режим, както и да изплати сумите на завлечените хора. Отделно от това, съдията активира условна присъда от 3 години на Районен съд - Пирдоп, пак за измами, която ще изтърпи отделно.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP