Вял парламентарен контрол в петъчния ден с фаталната дата 13-и

13 Октомври 2017 | 09:12
0 коментара
Политика

Парламентарният контрол в петъчния ден с фаталната дата 13-и се оформя да бъде вял, с участието само на четирима ресорни министри, предаде репортер на БГНЕС Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на въпрос за Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения към Министерството на образованието и науката.

Върчев се очаква да разясни в парламентарната зала и държавния образователен стандарт за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие.

Вътрешният министър Валентин Радев ще представи картината за мерките, които МВР ще предприеме по курортите през зимния туристически сезон. Към него е отправено и питане за тежката пътна обстановка на АМ "Марица" в участъка от гр. Свиленград до ГКПП "Капитан Андреево". Енергийният министър Теменужка Петкова ще даде информация относно бъдещето на Давидковското руднично поле.

В парламентарния контрол ще участва и Боил Банов, министър на културата. Към него е отправен депутатски въпрос за конкурс за заемане на длъжността "директор" на Държавна опера – Бургас и за това какви средства постъпват в Национален фонд "Култура" съгласно чл. 31, ал. 1 от Закона за закрила и развитие на културата. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP