ВОЛНО ИЛИ НЕВОЛНО! Кметове, магистрати и политически лидери от Югозапада с объркани имотни декларации

31 Януари 2017 | 23:19
1 коментара
Общество
ВОЛНО ИЛИ НЕВОЛНО! Кметове, магистрати и политически лидери от Югозапада с объркани имотни декларации

18 висши администратори, магистрати и политически шефове от Югозападна България волно или неволно са объркали имотните си декларации пред Сметната палата, стана ясно от списъка, който палатата публикува на сайта си.

От Благоевградска област с объркана декларация е членът на ръководството на Движение „България на гражданите“ д-р Венцислав Даскалов не е декларирал придобиване на дялове в новоучреденото дружество на джипи, носещо неговото име.

Съветникът Георги Васев, член на ръководството на ВМРО-БНД, е подал ежегодната си и финална декларация през 2016 г. без 35 000 евро, които се явяват негово и на съпругата му солидарно задължение към договор за кредит в полза на юридическо лице.

Съдията в Районен съд - Благоевград Атанас Иванов не е декларирал доходи от трудови правоотношения извън съдийската длъжност в размер на 347 лв., както и доходи от друга стопанска дейност, която му донесла 1083 лв. В декларацията на Иванов липсват и допълнителните приходи на съпругата му извън длъжността й, които са в размер на 4360 лв.

Колегата му Владимир Пензов пък подал уведомление за миналата година вместо декларация, в която е трябвало да впише доход от наем в размер на 4342 лв.

Санданският прокурор Мария Стефанова във встъпителната си декларация за миналата година пропуснала да декларира данни за съпруга си - притежаван от него апартамент от 53,61 кв.м в София, договорна ипотека в размер на 66 800 лв. върху същия апартамент, както и притежавани дялове в столичните „ААС-ИН“ ООД, „ГАТ-СТС“ ООД, „ГСТ-България“ ЕООД и „ДНС Елит“ ЕООД.

Зам. кметът на Сатовча Елхан Кълков пропуснал да запише срещу името на съпругата си доходи от стопанска дейност като едноличен търговец в размер на 3523 лв.

Председателят на ОбС в Разлог д-р Мария Копанарова-Тасева се задоволила с уведомление, съгласно което няма никакви придобивки. Според проверяващите тя обаче е трябвало да подаде декларация, в която да впише, че съпругът й е получил доходи от наем в размер на 8648 лв.

В Кюстендилска област окръжният съдия Ваня Богоева-Кадийска не е декларирала данни за съпруга си, и по-точно страничните му доходи в размер на 31 836 лв.

Най-впечатляващ е пропускът на председателя на ОбС - Дупница - бизнесмена Ивайло Константинов. Той пропуснал да декларира солидарно задължение по договор за банков кредит за предсрочно погасяване на задължение в общ максимален размер от 4 448 000 евро, който е в полза на юридическо лице и обезпечен с договорна ипотека върху бензиностанция и газстанция в Стара Загора.

В Пернишка област проверяващите са засекли несъответствия в декларацията на кметицата на община Перник Вяра Церовска, която пропуснала да впише, че съпругът й си купил „Фолксваген Пасат” на старо.

Районният съдия в Перник Илина Златарева-Митева не декларирала, че съпругът й придобил дялове в новоучреденото дружество „Уолнът Трий Венчърс“ ООД, окръжният прокурор Моника Цветкова пропуснала обезпечение - договорна ипотека в размер на 54 000 лв. върху собствения й апартамент с площ 54 кв.м в Перник, а съдия Христина Ангелова-Владимирова не декларирала на съпруга си ипотечно задължение към договор за кредитна линия от 1 530 000 лв. в полза на юридическо лице, обезпечен с ипотека върху собствен поземлен имот заедно с еднофамилната къща в него, намиращи се в пернишкото с. Кралев дол.

Объркани декларации има и в община Радомир. Градоначалникът Пламен Алексиев не декларирал вземане към физическо лице в размер на 59 220 лв., а заместникът му Димитър Димитров изпуснал да впише 2548 лв., които получил от стопанска дейност.

В списъка е и жената до евродепутата Николай Бареков - благоевградчанката Мария Олева Календерска, която му роди дете. Като член на ръководството на „България без цензура“, тя подала ежегодна и финална декларация през 2016 г. с един пропуск - забравила да запише, че има дялове в новоучреденото дружество „Български демократичен център” ЕООД - гр. София. Според Търговския регистър Календерска го е регистрирала през март 2015 г. с капитал от 2 лв. Едва ли е случайно, че за име благоевградчанката е избрала името на парламентарната група, в която по същото време се събраха депутатите от ЛИДЕР и Барековата ББЦ. /Струма

Добавени коментари

граждани на Разлог публикува:
01 Февруари 2017 | 11:37
На Мария Копанарова - Тасева, председател на общ.съвет и на кмета Красимир Герчев - Разлог придобивките им са дадени "под масата".

Добавете Вашия коментар

TOP