Водата в Благоевград по време на дезинфекцията няма да бъде спирана

30 Юли 2019 | 10:10
0 коментара
Общество

Няма да спират водата по време на годишната профилактика на резервоара „Чакалица“ и водопроводната мрежа в Благоевград и селата Дъбрава, Бело поле, Изгрев, Покровник и Рилци, но тя ще е негодна за пиене и къпане.

Това съобщи управителят на водното дружество инж. Росица Димитрова, като припомни, че хлорирането започва в 6.00 часа на 30 юли и приключва в същия час на 1 август.

Решението да не се спира водата е взето заради жегите и за да не се презапасяват хората с излишни количества за санитарни нужди.

„Много важно е в детските градини и социални заведения да не се допускат хлапетата до умивалниците и да не се готви с хлорирана вода“, наблегна инж. Димитрова.

Отговорността за  прекъснатия водопровод за питейна вода в района на ЗИЕНТО, заради който в събота сутринта цялата промишлена зона и село Покровник останаха без вода около 3 часа, е на столичната фирма „Ер и ем инженеринг“ ЕООД, информираха от „ВиК“ ЕООД- Благоевград. Управителят на столичната фирма Радостина Иванова ще бъде санкционирана за „гейзера“, като освен изгубените кубици вода ще плати и за труда, техниката и възстановяване на водопровода от аварийния екип, като глобата е над 1000 лв.

TOP