Внимавайте с цветове, които носят безпаричие

15 Февруари 2019 | 16:54
0 коментара
Любопитно

Цветът на небето и морето според фъншуй е и символ на мъдростта, на въображението и новите хоризонти.

Как да го използваме? Синьото се свързва, разбира се, с елемента вода, затова се счита, че носи силата на вечното, на постоянството, на упоритостта, на мъдростта. Интересното е, че според източните вярвания то е едновременно успокояващо, но и стимулиращо въображението и мисълта.

Затова фъншуй специалистите подчертават, че може да го използваме в дома си особено добре в стаята на подрастващите, за да подпомага ученето, или в работен кабинет за вдъхновение.

Смята се също, че в светъл нюанс е идеален цвят за таван дори на всекидневна, защото напомня небе и ни кара да се чувстваме спокойни и в хармония.

Специалистите обаче подчертават, че когато става дума за чанти и портмонета, трябва да внимаваме.

По принцип се вярва, че синята чанта е много подходяща за едни дами и много неблагоприятна за други. От една страна, синьото се свързва със скрити заложби и е хубаво да се носи, когато имаме нужда от изострена интуиция, шесто чувство и търсим някакъв отговор, който ни убягва.

Но от друга страна, това е цветът на водата и в чисто финансов план се свързва с нестабилност и потънали средства. Затова дори и да можете да си позволите синя чанта в някои ситуации, никога не си купувайте синьо портмоне.

Добавете Вашия коментар

TOP