ВНИМАНИЕ! Външно излязоха със спешно предупреждение за нова, страшна болест!

13 Септември 2018 | 19:22
0 коментара
Общество

За нова болест с много висока смъртност предупреждават от българското Външно министерство. Нов случай на така нареченият „близкоизточен респираторен синдром” е диагностициран тези дни в Сеул, Южна Корея.

Смъртността при заболяването достига 46%. През 2015 година Южна Корея бе засегната от заболяването, като тогава имаше 38 смъртни случая. Симптомите на заболяването са висока температура, кашлица и недостиг на въздух.

На 8 септември т. г. в Сеул е диагностициран първият случай на „Близкоизточен респираторен синдром (MERS)“ в Република Корея за последните три години. Властите в Корея са декларирали, че са взели необходимите предпазни мерки и няма опасност от разпространение на вируса, съобщават от Министерство на външните работи.  

Близкоизточният респираторен синдром е вирусна болест със смъртност от 20-46%. Тя се дължи на нов коронавирус, пренасян от камили и може да се разпространи, когато някой е в тесен контакт със заразен за продължителен период от време. MERS е твърде нова човешка болест, с много висока смъртност. Инкубационният период е от 2 до 14 дни и се характеризира с треска при температура от 38 градуса, кашлица, недостиг на въздух и диария. Южна Корея бе засегната от епидемия на болестта през летните месеци на 2015 г., в резултат на която имаше 38 смъртни случая и 186 заразени.

  Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани при необходимост от актуална информация да посетят страницата на Корейския център за контрол и превенция на заболяванията.
БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP