ВНИМАНИЕ! В сила е забраната за свободно пътуване между градовете

21 Март 2020 | 08:08
1 коментара
Общество

От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове, съгласно новите мерки срещу разпространението на коронавируса у нас.

Няма да се ограничават пътуванията по работа и търговския трафик. Вече е забранено и посещаването на паркове, детски и спортни площадки. Хората до 60 години няма да могат да пазаруват между 8:30 и 10:30 часа всяка сутрин, като целта е по-възрастните да използват този диапазон и да избягват излизане от дома впоследствие. У нас потвърдените случаи на коронавирус са 127, починалите са трима.

Народното събрание ще заседава само в четвъртък и петък, решиха депутатите, след като късно снощи одобриха окончателно Закона за действие по време на извънредно положение в страната. Ще се гласуват приоритетно актове и законопроекти, свързани с обявеното извънредно положение. Парламентарните комисии ще заседават, а по решение на някоя от тях, заседание може да бъде ограничено за външни лица, като в този случай ще се предава пряко в интернет.

Късно вечерта в петък на изходите на София служители на МВР подготвиха пропускателните пунктове, където ще проверяват каква е целта на пътуването на хората. Поставени са метални ограждения.

Лицата ще трябва да доказват неотложно пътуване по здравословни причини, завръщане в собствения настоящ или постоянен адрес с бележка от работодателя, от медицински или документ за самоличност. /БГНЕС

Добавени коментари

Местен публикува:
21 Март 2020 | 11:29
А в Банско старци с каруци си разхождат оборския тор по улиците и полето,гъст задушлив дим се носи от горенето на боклуци от дворовете иначе сме в карантина и на думи всичко е на ред - и дезинфекцията проформа и движението на хора и животни. Контрола е само на думи.Жалко ...

Добавете Вашия коментар

TOP