ВНИМАНИЕ ТУРИСТИ! НП „Пирин” определи местата за поставяне на палатки в планината

09 август 2017 | 09:32
0 коментара
ВНИМАНИЕ ТУРИСТИ! НП „Пирин” определи местата за поставяне на палатки в планината

Вече са ясни местата за опъване на палатки на територията на Национален парк „Пирин”. Заповедта е на директора Росен Баненски. Планинарите могат да използват съществуващия палатъчен лагер под хижа „Бъндерица” – до запълване на капацитета му, както и този в местността „Демянишка поляна“ под хижа „Демяница” – до запълване на капацитета му.

Край хижа „Безбог” може да има до 10 палатки, толкова са позволени и до хижа „Демяница”, хижа „Бъндерица”, хижа „Вихрен”, хижа „Яворов”, хижа „Синаница”, хижа „Беговица”, хижа „Пирин”, заслон „Тевно езеро”, заслон „Спано поле”, хижа „Загаза”. При опъването на палатките се спазват конкретни указания. Трябва да се вземат всички необходими противопожарни мерки, при опъването на палатките.

Да не се допуска палене на огън извън определените за това места пред палатъчните лагери, хижите и заслоните. Да не се допуска увреждане на съществуващата растителност в района на определените места за опъване на палатки. Да не се допуска замърсяване на околната среда. Местата за опъване на палатки до хижите да се определят съвместно от съответния главен инспектор на Парков участък и наемателите на съответната хижа/заслон, описани в настоящата заповед. На подходящо място да се постави табела по образец със следния текст : „Място за опъване на палатки”.Кмвта.бг


Добавете Вашия коментар!