Внимание туристи! Ако ще почивате в Халкидики, най - добре се откажете, вижте...

27 Юли 2018 | 10:30
0 коментара
Общество

Бедствено положение се очаква и в Халкидики, където много българи прекарват почивката си. В българското посолство в Атина, както и в дежурното консолство, ще има дежурен екип през цялото денонощие.

От Гражданска защита в страната обявиха, че са в режим на готовност заради очакващите се извънредни метеорологични явления в следващите дни. Очакват се обилни дъждове, придружени от ветрове и градушки. Властите посъветваха търговците да премахнат всички предмети от улиците, които биха затруднили отводняването.

Препоръчва се гражданите да не пътуват през следващите дни. Отворен е 24-часов телефон – 1595, на който те могат да звънят при нужда от помощ.

Ново опустошително бедствие сполетя района на гръцката столица. В северната част на града са паднали 7 л/кв.м, което е довело до наводняване на улици и приземни етажи. Най-силно засегнато е предградието Маруси, в което има поне 50 унищожени коли.

Улиците се превърнаха в реки. Заради обилните валежи паркираните коли потънаха. Трафикът по централните булеварди в града, както и по националния път Атина-Солун, беше затруднен.

Добавете Вашия коментар

TOP