ВНИМАНИЕ! Слаб сняг вали на прохода Предел и Попови ливади

21 Февруари 2018 | 08:41
0 коментара
Общество

Слаб сняг вали на прохода Предел и Попови ливади. В останалата част от областта вали слаб дъжд.  

Пътните настилки са мокри, на местата със снеговалеж, в планинските и усойни райони – частично заснежени и обработени.

Движението в района на село Чучулигово от км 437+974 до км 438+264 в посока София трябва да се осъществява с повишено внимание и при спазване на ограничението на скоростта до 70 км/ч. Причината е, че се изгражда забавителен шлюз и вход към локално платно на търговски комплекс до 11.03.2018 г.

Интензивно се извършва движението по автомагистрала „Струма“ и Главен път Е-79. 

Прохода Предел е отворен за преминаването на всички видове моторни превозни средства. През нощта няма регистрирани тежки пътни инциденти.

Към момента никъде не се извършват ремонти дейности. Повишена опасност от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев.

Необходимо е шофьорите да карат с особено внимание в тези райони, за да бъдат избегнати инциденти.

 

Днес ще преобладава облачно време, с превалявания предимно от дъжд. В Северозападна България и високите полета на Западна, главно в сутрешните часове, дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България, до умерен вятър от изток-североизток. Максималните ще са предимно между 4° и 9°. Съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев.

В планините ще бъде облачно, със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, по високите части – от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°

По Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 6°-7°. Температурата на морската вода е 7 – 8°. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала.

Добавете Вашия коментар

TOP