ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Повишена е опасността от падащи камъни в района на Кресненското дефиле и прохода Предел

28 Август 2018 | 08:06
0 коментара
Общество

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Благоевградска област. Повишена е опасността от падащи камъни в района на Кресненското дефиле и прохода Предел.

Нормално интензивно е движението по главен път Е-79 и АМ „Струма“ в участъка от област Благоевград. Няма ремонтни дейности на територията на Благоевград и региона. Няма тежки пътни инциденти през изминалата нощ.

От КАТ и Областно пътно управление-Благоевград отправят апел към водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно, съобразявайки се с пътната обстановка и метеорологичните условия.

Днес ще има променлива, над планинските райони по-често значителна облачност. На отделни места, главно в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици. Ще е ветровито – с умерен северозападен, в Източна България и временно силен северен вятър. Максималните температури ще са предимно между 26° и 31°. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над планините облачността ще е често значителна на места с валежи от дъжд. Привечер облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 28°, а минималната 15°, в Банско 26°/16°, Симитли 32°/19°, Гоце Делчев 30°/19°, Сандански и Петрич 29°/20°.

Добавете Вашия коментар

TOP