Внимание шофьори: Очаква се интензивен трафик на всички гранични пунктове през почивните дни

19 Септември 2019 | 15:51
0 коментара
Общество

Очаква се интензивен трафик на всички ГКПП на страната през почивните и празнични дни по повод Деня на обявяването на независимостта на България.

Това съобщи на брифинг във връзка с предприетите мерки във връзка с трафика в почивните дни Аксиния Манчева от отдел „Гранични проверки“ в Главна дирекция „Гранична полиция“, предаде „Фокус“.

„Въпреки, че вече сме накрая на летния туристически сезон и трафикът осезателно намаля, сме осигурили обезпечаване на всички работни места с гранични полицейски служители. Разполагаме с технически средства при необходимост да бъде осигурено допълнително осъществяване на гранични проверки на ГКПП при голямо струпване, каквото например би могло да има на „Кулата“. Осигурен е непрекъснат режим на работа на ГКПП-ата.

Към момента има няколко затруднения в преминаването през ГКПП, което би могло да затрудни тяхната пропускателна дейност. Единият е ГКПП „Златарево“ на границата с Македония. Там до 14 октомври пропускателната способност ще бъде по-ниска от обичайното поради ремонтни дейности по възстановяване на пункта. На ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ турските гранични власти извършват ремонтни дейности, поради което е забавено преминаването през граничния пункт. От наша страна е осигурено, каквото трябва, но там ремонтните дейности създават известни пречки. Фериботната връзка Оряхово – Бекет, която по принцип функционира денонощно, от 11 септември работи само в светлата част на денонощието от 08.00 до 22.00 часа поради нивото на река Дунав.

На ГКПП – Видин има също ремонт от страна на румънските компетентни власти и служби. Там трафикът е нормален и обичайно интензивен особено на товарни автомобили, чието движение ще бъде ограничено през почивните дни“, добави още тя.

Препоръките към гражданите са, когато се подготвят за пътуване, да предвидят достатъчно време преди пътуването си, за да може документите им да бъдат изрядни при излизане от страната.

Добавете Вашия коментар

TOP