ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Частично мокри и хлъзгави са пътните настилки в област Благоевград

26 Март 2018 | 10:17
0 коментара
Общество

Частично мокри и хлъзгави са пътните настилки в областта, съобщават от Областно пътно управление- Благоевград.  

Пътните настилки са почистени, обработени и опесъчени. По високите и усойни места е възможно да са заснежени. Прохода Предел е отворен за движението на всички видове моторни превозни средства.

Опасност от падащи камъни има в Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев.

Няма регистрирани инциденти през изминалата нощ.

Днес ще има значителна облачност с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни като количество в Източна България и Родопите. Ще духа до умерен, в Източна България и силен вятър от юг-югоизток. Температурите ще се повишат, максималните ще са от 5°-6° в северозападните райони до 14°-15° в Източна България и крайните югозападни райони, за София – 9-10°.

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м – дъжд и сняг. В Родопите валежите ще са предимно от дъжд, само по най-високите части – от сняг и ще са значителни по количество. Ще духа силен, по билата до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни след обяд в южните райони. Ще духа силен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-15°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.

Добавете Вашия коментар

TOP