ВНИМАНИЕ! Пороите и градушките продължават

31 Май 2019 | 20:48
0 коментара
Общество

Бурята, която премина през Пловдив и Стара Загора се насочи на североизток и проливните валежи вече са над Сливенско.

През нощта бурите и градушките над Централна и Южна България ще продължат.

По-рано днес проливен дъжд и градушка минаха през Пловдив. Улиците в някои квартали приличаха на реки. Водата на места стигаше до коленете. Един от най-наводнените квартали беше “Кючук Париж”. Имаше и закъсали автомобили в района на „Кукленско шосе”. Районът в парк Лаута също на места беше наводнен. Имаше и наводнени приземни етажи и подлези. Екипи на пожарната отводняват засегнатите квартали.

Количеството на валежа в Пловдив е над 40 л/кв. м. Днес силни гръмотевични бури и интензивни валежи имаше и в Самоковско, Ихтиман, Пирдоп, Пещера. Проливни все още са валежите в Централна и Южна България. В следобедните часове силни бури вилняха и в Симеоновград, Димитровград, Харманли, Хасково, Раднево, Тополовград, Нова Загора, Раковски, Панагюрище. През нощта интензивни валежи и гръмотевични бури ще има предимно в Централна и Южна България. В районите с проливни валежи се очакват до 60 л/кв.м.

На 1 юни следобeд в много райони отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Температурите ще са около 22-26 градуса. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP