ВНИМАНИЕ! По време на Великденските празници в Благоевград ще има дежурен лекарски кабинет за неотложна помощ

05 Април 2018 | 02:43
0 коментара
Общество

 В Благоевград по време на Великденските празници ще има дежурен лекарски кабинет за неотложна помощ.

През предстоящите почивни дни, а и през останалите, той е отворен денонощно, а здравно осигурените пациенти заплащат за преглед само определената потребителска такса.

Кабинетът за неотложна медицинска помощ е разположен на втория етаж в сградата на Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград.

В кабинета на пациентите се оказва помощ, както в делнични дни през нощта, така и в почивните и празничните дни, като общопрактикуващи лекари дават дневни и нощни дежурства. Освен това за жителите на Област Благоевград на разположение денонощно са ѝ служителите на Спешния център, който ще работи по обичайният си графи, дори по време на празниците.

Покрай Великденските, а при останалите празници, най-голям е броят на пациентите в Благоевград, които имат проблеми, свързани с прекомерната консумация на храна.

През 2017 година 17 души с коремни оплаквания и жлъчни кризи след обилно консумиране на храна са потърсили лекарска помощ. 40 пък са били  настанените за лечение в болниците в Благоевградска област, като сред тях в най-тежко състояние са били 8 души.

Добавете Вашия коментар

TOP