ВНИМАНИЕ! Паднали камъни и дървета затрудняват на места движението в Кресненското дефиле и проходите Предел и Папаз чаир

26 Януари 2019 | 18:15
0 коментара
Общество

Паднали камъни и дървета все още затрудняват на места движението в Кресненското дефиле и проходите Предел и Папаз чаир.  

Над 30 машини почистват пътните артерии в областта. В цялата област се наблюдава зимна и снежна обстановка. Пътните настилки са мокри, хлъзгави и заснежени, като се обработват. На по-високите и усойни места се наблюдава намалена видимост поради мъгла. На места пътните настилки са заледени и хлъзгави.

Частично е прекъснато електрозахранването в общините Гоце Делчев и Белица. Това каза за „Фокус“ Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград.

Екипи на ЧЕЗ от София и Кюстендил са командировани, за да могат да се справят със ситуацията. „Имаме няколко паднали стълбове, като за възстановяването им изключително затруднение срещат екипите от обилния снеговалеж и дълбокия сняг в района. Имам уверение от ЧЕЗ, че ще се работи докато се възстанови електроснабдяването“, каза Михайлов.

По думите му нормално проходими са пътните участъци на територията на област Благоевград при зимни условия. Снегопочистващата техника не спира да работи. „Към момента няма значително повишение на основните реки Струма и Места, като малко по- голямо е повишението в района на долния отток на Места, който е в посока Гоце Делчев. Засега няма критични повишения на нивата на реките“, каза Михайлов.

По думите му денонощно се наблюдават нивата на реките и язовирите.

Остава ограничението за товарни автомобили над 12 тона на прохода Папаиз чаир. 

Добавете Вашия коментар

TOP