Внимание! Опасно горещо в понеделник

12 Август 2019 | 08:15
0 коментара
Общество

Опасно горещо време ще обхване почти цялата страна в първия ден от новата седмица. Обявени са жълт и оранжев код – втора степен на опасност (оранжев код) е обявена в област Благоевград.

Зелен безопасен код е обявен за само четири области в страната

– Смолян, Добрич, Варна и Бургас. В останалите области от страната е обявена първа степен на опасност (жълт код) за горещини.

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната – до умерен, вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса, по-ниски – около 30 градуса, по Черноморието.

Източник: НИМХ

Над Черноморието

ще е слънчево, ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха ще бъдат 28-30 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса, по-ниска – 24-25 градуса ще бъде на север от нос Калиакра. Вълнението на морето ще е 3, на юг от Бургас – 4 бала.

Над планините

ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Топло време с максимална температура на височина 1200 метра – около 28 градуса, на 2000 метра – около 21 градуса.

Във вторник и сряда

ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски, около 30 градуса, по Черноморието. Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи.

В четвъртък

над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В отделни райони са възможни и по-интензивни явления, очакват се и градушки. С до умерен северозападен вятър ще започне да нахлува по-хладен въздух и температурите ще се понижават, но все още в Югоизточна България ще е горещо.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP