ВНИМАНИЕ! Опасно горещ ще бъде последният уикенд на август

29 Август 2020 | 07:29
0 коментара
Общество

За събота, 29 август, е обявен жълт код за опасно горещо време в 20 области в страната. Дневните температури в тези области ще бъдат между 34 и 37 градуса.

Само в 8 области е обявен зелен код,

 

но и там температурите също ще бъдат високи, те са: София – град, София – област, Перник, Смолян, Силистра, Добрич, Варна, Бургас.

В София област, София град и Пернишка област няма опасност от толкова високи температури, там ще бъдат около 32 градуса, по Черноморието около 28 градуса. В Сандански и Русе се очаква термометрите да достигнат 37 градуса.

В събота

ще бъде слънчево, след обяд в низините – горещо. Ще духа слаб, в източната половина от страната – умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 32 и 37 градуса, в София – около 32 градуса.

По Черноморието

ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 25-28 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините

ще е подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево и топло със слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27 градуса, на 2000 метра – около 21 градуса.

В неделя и понеделник

времето ще остане слънчево и горещо. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от изток. Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса.

Източник: НИМХ, БТА 

Добавете Вашия коментар

TOP