Внимание! Нова измама: Точат ни банковите карти

19 Октомври 2020 | 17:47
0 коментара
Бизнес

Нова измама с източване на кредитни карти върлува из най-голямата платформа за краткосрочно отдаване на имоти Airnbnb, пише в. "Труд”.

Схемата е изключително проста, но ако се вържат на нея, собствениците на апартаменти и къщи, ще носят наказателна отговорност за разлика от самите измамници, предупреждават експерти.

Всъщност всичко започва с мейл до съответния собственик, в който се разказва една и съща история с малка разлика в детайлите.
В писмото кандидатът за наемане на съответния имот предлага да резервира собствеността и да преведе пари за ползването ѝ за определен период.

Но да не ползва реално апартамента или къщата и в резултат на това да получи превод със 75 на сто от предплатените пари обратно.

В писмата често се гарантира всеки месец така да се плащат 10 000 евро.

Чистата печалба за собственика на имота е 2500 евро, като при това той може да отдава и недвижимостите и на други клиенти, обясниха собственици на имоти.

Според обясненията на измамниците причината за превъртането на тези пари е, че всъщност сумата била платена от работодателя на наемащия, но той можел да отседне при приятели и така да спести сумата, като в същото време плащайки я за наем през Airbnb ще получи документ, с който да се отчете пред работодателя си.

Реално обаче така се „изпират” пари от крадени кредитни карти, алармираха експерти.

Добавете Вашия коментар

TOP