ВНИМАНИЕ! Интернет сайтове учат децата ни как да правят дрога вкъщи

06 Септември 2014 | 07:45
0 коментара
Криминално

Има сайтове, които показват как сам човек може да си направи метамфетамини вкъщи. За това алармира началникът на Спешно отделение в добричката болница д-р Бисер Ботев. Според него държавата трябва да се намеси, да открие хората, които поддържат тези сайтове и да ги накаже.„Все повече се снижава възрастовата граница на децата, които употребяват амфетамини и метамфетамини. За съжаление Добрич може би е на едно от първите места по употреба на наркотици. Докато преди години марихуаната беше на преден план, то сега в по-голям процент се установяват амфетамините и метамфетамините. Непрекъснато се създават нови синтетични наркотици“, казва медикът пред „Телеграф“.

„В практиката си съм се сблъсквал и с деца в шести-седми клас, които пушат марихуана, а по-големите вече идват в отделението с опит за смесване на алкохол с тапбетки. Следващата стъпка са амфетамините, хероинът и кокаинът“, допълва д-р Ботев.

Според него другият сериозен проблем сред подрастващите е употребата на алкохол. „Твърдя, че едва 1-2% от учениците не са пили алкохол. Имали сме малки деца в 4-5 клас пили вино в училище и родителите смятат, че е било насила. Според мен не е така. Особено в петък и събота, когато са почивните дни, няма вечер да нямаме лица, повлияни от алкохол, да идват с травми след побой. Идват в Спешното и са изключително агресивни, отправят преки заплахи срещу екипите“, казва още д-р Бисер Ботев. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP