ВНИМАНИЕ! Автобусите по линията София - Петрич вече няма да спират в Благоевград

30 Октомври 2014 | 08:47
1 коментара
Общество

Студенти и други пътуващи от Петрич за Благоевград и София вчера сигнализираха в редакцията на „Струма”, че шофьорите на автобуси ги предупредили, че от следващата седмица няма да спират в Благоевград. Притеснени, те поискаха подробности около този казус. Репортер на вестника провери подадения сигнал и установи, че  пътуващите с автобусите по линията Петрич-София могат да бъдат спокойни, че междинната спирка в Благоевград остава. Промяна има, но тя е по обратния маршрут - от столицата към Петрич, изясни вчера Ани Кирова -  главен експерт „Икономически дейности” в община Петрич.             

Със заповед на министъра на транспорта се променят  маршрутните разписания за линията от София към Петрич, като автобусите няма да спират в Благоевград и Симитли. Това обаче не касае линиите от Петрич към столицата, за които спирките Струмяни, Кресна, Симитли и Благоевград остават валидни. Според сега действащата транспортна схема автобусите, които пътуват от Петрич за София, са с часове 6.00, 7.30 и 10 часа. Те трябва да спират в Благоевград. Би следвало с точно тази информация, качена и достъпна на сайта на транспортното министерство, да са запознати всички превозвачи, обобщи главен експерт „Икономически дейности” Ани Кирова. Тя уточни,че община Петрич ще изготви предложение до община Благоевград за ново маршрутно разписание, което да бъде включено в транспортната схема за откриване на линия от областния център за Петрич.

При така създалата се ситуация хората от Петричка община, пътуващи до Благоевград, ще имат проблеми с връщането си обратно, след като автобусите от София вече няма да спират в Благоевград. Затова е наложително да има линии от Благоевград за Петрич. Има влак от Благоевград за Петрич, но той е крайно неудобен, защото е в късен час на тръгване./Pirinsko.com

Добавени коментари

саадам публикува:
31 Октомври 2014 | 13:11
Егати и циганската държава.Защо чиновниците трябва да ни определят с какъв транспорт да се прибираме до Петрич? С какъв транспорт да се прибират учениците и студентите, които свършват в по-късен час? Ей мизерници, взимай те си шапките и си заминавайте с кой влак си искате от министерството. Ако се прибирате с метрото - ще ви бъде ли приятно да се прибирате с трамвай, бе глупаци? Егати и бюрокрацията. А бе, я оставете хората кой с какво иска да пътува!

Добавете Вашия коментар

TOP