Внимание! Ало измамниците все по - нагли! Успокояват хората, че парите им са застраховани

20 Юни 2018 | 18:17
0 коментара
Криминално

Телефонните измамници, които се правят на полицаи, вкараха и ново успокоение към жертвите си – освен че се правят на полицаи, които провеждат акция, те уверяват хората, че парите, които дават, са застраховани и връщането им е гарантирано, пише "Труд".

На такава лъжа се хванала 67-годишна шуменка, която била наясно с триковете на мошениците. Към 14 часа във вторник на домашния й телефон позвънил мъж, който първо започнал да отправя закани и заплахи и искал пари. Последвало второ обаждане, но този път от “полицай”, който я помолил да съдейства за залавянето на измамниците.

Обяснил, че района в който живее, е обграден с полиция и трябва да хвърли исканата сума, за да може той и колегите му да задържат на място мошеника, който ще ги вземе. Обещал, че парите ще й бъдат върнати веднага. Успокоили я да не се притеснява, защото са застраховани и нищо не може да се случи. Жената повярвала и изпълнила указанията – хвърлила 3 500 лв. през тераса на апартамента си и чакала да й се обадят от полицията, когато „операцията“ свърши. Така загубила и ценно време.

Шуменската полиция работи по пореден случай, образувано е досъдебно производство, съобщават от ОДМВР.
 

Добавете Вашия коментар

TOP