ВМРО протестира пред турското посолство

01 Април 2019 | 09:00
2 коментара
Политика

ВМРО организират протест пред турското посолство заради съмненията за натиск над София за закона за вероизповеданията. ВМРО провежда протест пред посолството на Р. Турция в столицата срещу изказванията на турския външен министър.

Протестът започна в 08.30 часа. На място са се събрали са се членове и симпатизанти на партията. Те държат табели с надписи „Не на намесата на Турция във вътрешните ни работи!“ и „"България е суверенна държава!“ . "Не нагнетяваме напрежението с този протест", заяви категорично Ангел Джамбазки, цитиран от Нова телевизия.

По думите му няма как да не протестират. Това е рекет от тяхна страна. Турция спекулира с темата за бежанците, с парите, които Европа й отпуска. Ердоган използва парите от ЕС, за да обучава ислямисти, коментира Джамбазки. По думите му турският президент си е въобразил, че е султан. Целта на тази турска атака е дестабилизиране на България, смята Ангел Джамбазки.

ПП ВМРО организира протеста по повод отказа от страна на турския вицепрезидент Фуат Октай да поднесе извинения за думите на турския външен министър Чавушоглу, който заяви пред изселници от България, че промените в българския Закон за вероизповеданията са насочени срещу мюсюлманската общност и впоследствие Турция се е намесила, за да бъде променен.
БЛИЦ

Добавени коментари

Реалист публикува:
02 Април 2019 | 10:25
Кат сте токова големи бабаити, що не извиете ръцете на бойко и му поставите условие за тоя закон ? Или го махаш или разтуряме седянката... Нещете щото сте на хранилката и само дигате пушилка преди избори. Едва ли вече някой нормален ще ви се хване на простотиите..!Слушам го Сашко, с българската фамилия Сиди, да каканиже по телевизора, че ГЕРБ, ДПС и БСП са гласували закона за вероизповеданията. Гледам и не вярвам на ушите си. Абе мекере нещастно, къде са тия от БСП в момента?Не са ли при жените си докато вие с ДПС крепите властта на ГЕРБ. Вместо да клечите пред турското посолство, напуснете парламента и не давайте възможност на ГЕРБ да продава държавата. Да, ама не ви се изпуска кокала. Затова до последно ще лъжете задника на ГЕРБ,защото там има пари.
Сериозно ли? публикува:
01 Април 2019 | 11:36
А защо сме на този хал? ЗАЩОТО САМИ НЕ УВАЖАВАМЕ СЕБЕ СИ!Та искаме да ни уважават другите?!Е няма да стане.Погледнете-никой не ни обича-и сърби,и гърци,и турци.Всеки ни гази.Македонската църква поиска нашата подкрепа.Нашите ченгета в Светия синод се гърчат и свиват:да видим какво ли ще кажат другите-руси,гърци,сърби,Вартоломей...Като кучета ни ръфат от вси страни,а ние си носим цветя и венци по плочи и паметници.Хубаво,но не е достатъчно,за да се наричаме "патриоти".От толкова години "демокрация" къде ни е Вероучението в училище?!А без ВЯРА няма обединение на душите!Вижте в съседна Гърция- централната телевизия ЕРТ всяка неделя от 8 поне до 10 часа предава на живо неделната Литургия.Пълно народ-и млади,и стари.Няма как да не са обединени родолюбци!А у нас от толкова канали ни заливат с чалга и един не ни учи на ВЯРА!........

Добавете Вашия коментар

TOP