ВМРО: Мустафа Карадайъ едва ли знае какво е фашист

14 Май 2017 | 22:45
0 коментара
Политика

В традиционните си проблеми с българския език, официалният език на страната (и негов майчин впрочем), господин Карадайъ вероятно не знае какво означава думата фашист. Така от ВМРО отвърнаха на вчерашните нападки на лидера на ДПС.


От партията на Красимир Каракачанов реагираха на изказването на Карадайъ, който се закани да изхвърли фашистите от властта. Оттам подробно обясняват значението на думата ''фашист". 

Вижте позицията на ВМРО без редакционна намеса: "Ако знаеше смисъла на “фашисти“, щеше да е наясно, че в историята на българските патриоти има примери на героизъм в спасяването на българските евреи, например. Вероятно, господин Карадайъ не е чувал за Владо Куртев от ВМРО, провъзгласен от Държавния еврейски институт в Израел за "Праведник на света". 

Според учебниците, които и Карадайъ би следвало да е чел, една от характеристиките на фашизма е т.нар. корпоративна система на срастване на власт и икономика. Фашизмът се характеризира с пълно подчинение на обществото и създаване на врагове. Едва ли има по-точно определение за представляваната от г-н Карадайъ партия. Карадайъ бил казал, че ДОСТ са отговорни за влизането на Патриотите във властта. Аз бих напомнил, че Патриотите направиха така, че ДОСТ да не влезе във властта. И ще направим така, че и ДПС да няма достъп до тази власт. Това са антибългарски и следователно противоконституционни партии. 

ДПС изгуби ролята си на балансьор в българското общество. Тази роля бе заета от българските патриоти и това е логично, защото нашият патриотизъм е обединителен и проевропейски. Нашите братя, българските граждани от турски произход, са пълноценна част от българското общество и партии като ДПС и ДОСТ тенденциозно ги делят от нас и в голяма степен ги държат в подчинение с механизмите, които уж публично демонизират и лепят като клеймо с думата „фашизъм“. Това ние няма да позволим".

Добавете Вашия коментар

TOP