ВМРО - Сандански размаха секирата, изключи кмета на Ново Делчево, работел за друга партия, управникът на Левуново с последно предупреждение

06 Юни 2019 | 09:27
0 коментара
Политика

Освободиха кмета на санданското село Ново Делчево Валентин Апостолов от ръководството на ВМРО и прекратиха членството му, решението е взето единодушно от актива и бе съобщено официално от  зам. председателя Николай Шаламандов.

„От няколко години Апостолов не работи активно в партията, а на последните избори е работил за друга политическа сила“, каза Шаламандов. Той оповести, че с последно предупреждение от изключване от партията е наказан и  кметът на с. Левуново Методи Фетвьов, издигнат за поста от ВМРО.

Валентин Апостолов е член на партията от четири години. Временно мястото му в ръководството зае кметът на с. Лешница Светльо Джоров. „Лично аз съм провел няколко разговора с Апостолов, за да избере за кого да работи. На предстоящите местни избори ВМРО ще има свой кандидат за кмет на Ново Делчево и това няма да е Апостолов. От доста време неговата лоялност към организацията е проблем  и дойде време да вземем радикално решение. Дадено му бе достатъчно време да мисли. Ако желае да получи аргументи за това наше крайно решение, ще му отговорим писмено”, каза Н. Шаламнадов.

Той  отчете и резултатите, постигнати от ВМРО – Сандански по време на евровота – 27.26 процента, или 2484 гласа. „Тези резултати ни изтласкаха на второ място в община Сандански, след ГЕРБ, след нас остана дори БСП. От всички структури на ВМРО в Благоевградска област ние се представихме най-добре. Във Вълково резултатът между ВМРО и управляващата партия ГЕРБ са сразяващи – 49 за нас и едва  9 за тях . В Левуново, въпреки проблемите и лекото нежелание на кмета на селото да работи за нас, сме първа политическа сила с 69 гласа срещу 38 за управляваща партия. В Мелник също бием герберите с 23 гласа срещу 11. В Голешево сме първи, в Ласкарево печелим 80 процента от гласовете. В Ново Делчево загубихме изборите със 100 гласа разлика, но нашите резултати, постигнати там, са много добри, както и в с. Дамяница и с. Петрово”, изброи  Шаламандов.

Той направи и едно уточнение, че жалбата, по която се проверява странно увеличеният брой на адресно регистрираните в с. Плоски, е внесена от ВМРО в РП – Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма



Кметовете от ВМРО вече са с един по-малко

Добавете Вашия коментар

TOP