Властелинът на Испания срещу господаря на Европа!

06 Май 2018 | 16:23
0 коментара
Спорт

Може би най-голямото и чака дерби в цял свят - Барселона срещу Реал (Мадрид), ще се състои тази вече от 21:45 часа на "Камп Ноу". Каталунците вече си осигуриха титлата в Испания, за тях в последните четири години. "Белия балет" пък е на финал в Шампионската лига и ще преследва четвърти трофей за последните пет години.

Битката на “Камп Ноу” няма тежестта на решаващ мач, а е само за честта. Напрежението обаче се покачи преди срещата, тъй като от Реал отказват да направят шпалир на шампиона на Испания. Зинедин Зидан посочи, че причина за това е липсата на такъв през декември, когато тимът му спечели световната клубна купа.

Играещата легенда на Барселона Андрес Иниеста ще запише своето последно участие в този велик двубой. Фелипе Коутиньо пък ще опита за пръв път вкуса на Ел Класико. Ернесто Валверде няма проблеми със състава си и ще заложи на най-доброто, с което разполага. Разбира се тимът ще бъде поведен от голямата звезда Лео Меси.

Зинедин Зидан пък ще трябва да се оправя без Иско, Рафаел Варан и Дани Карвахал. За първите двама има минимален шанс, но със сигурност няма да са сред титулярите. Атаката ще бъде поведена от Кристиано Роналдо и Карим Бензема, а Гарет Бейл се очаква за пореден път да е на резервната скамейка. 

Барселона и Реал ще изиграят своя официален мач номер 237, а към този момент "белите" имат 95 победи срещу 92 за каталунците. Равенствата са 49. 

Вероятни състави:
Барселона: Тер Стеген, Сержи Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Коутиньо, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Луис Суарес

Реал Мадрид: Навас, Лукас Васкес, Начо, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Асенсио, Бензема, Кристиано Роналдо

БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP