Владимир Митрев, Главен архитект на Община Петрич: В процес сме на проектиране на околовръстен път Северна тангента на град Петрич

07 Декември 2016 | 16:09
3 коментара
Общество
Владимир Митрев, Главен архитект на Община Петрич: В процес сме на проектиране на околовръстен път Северна тангента на град Петрич

В процес сме на проектиране на околовръстен път Северна тангента на град Петрич с оглед на разтоварване трафика и осигуряване на по-добри транзитни коридори. Това обяви на пресконференция днес Владимир Митрев, Главен архитект към община Петрич.

Той допълни, че освен това отново са стартирани процедурите за общ устройствен план.

„Определихме зоните на въздействие за жилищни, обществени и производствени нужди, както и за озеленяване. Съгласувахме заданията за общ устройствен план и в момента сме на готовност за споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Така ще догоним общини като Благоевград, Банско, Гоце Делчев и Сандански. Веднага след това се започна работа по регулационните планове на града, както и по по-големите населени места. Наблягаме на факта, че  работим с регулационни планове от 30-те години на миналия век“, обясни архитектът.

Той посочи, че са предвидени за урбанизиране около Първомай, Марикостиново, Кърналово и Рупите, а за подгорския район са предвидени приемни с цел решаване на големи проблеми, а именно по регулация и по кадастър.

Митрев каза, че с цел по-добро обслужване на гражданите е отворен нов щат за работа на гише за издаване на скици и схеми по кадастрална карта, като по отношение на подробните устройствени планове се наблюдава почти двойно завишаване на част от инициативи в сравнение с предходни години, а именно 108 за 2015 година и 202 за 2016 година.

По думите му 90% от тези устройствени планове са за производствени нужди, било то чисто производство или в някакъв друг такъв сегмент, около 8% са за обществено обслужване и едва 2% за жилищни нужди.

Той добави още, че са издадени 22 разрешения за строеж, като в повечето случаи са за ваканционни комплекси, спа хотели, къщи за гости и туристически атракциони, а с оглед на засиления инвестиционен интерес, както на чужди, така и на български инвеститори са определени земи и територии за нова индустриална зона.

Добавени коментари

Владо Митрев публикува:
08 Декември 2016 | 11:44
Обичам розово да слагам и вазелинът ми помага Приемам граждани във Сряда останалите дни не сядам...........
Драган публикува:
07 Декември 2016 | 23:30
Тильокова, яд те е че не му духаш като на бившия главен?????? хаха
БРЪЧКОВ публикува:
07 Декември 2016 | 22:38
ПИТАЙТЕ ГО ДАЛИ СИ Е ВЗЕЛ ДОЗАТА.ТОВА МОМЧЕ НЕ Е ДОБРЕ.АМАН ОТ ГЛУПОСТИ.ЕВТИН ПИАР

Добавете Вашия коментар

TOP