Високо напрежение! Туристи търсят великденски яйца до мечки над Белица

27 Април 2019 | 12:37
0 коментара
Любопитно

Eкипът на Парка за танцуващи мечки над Белица и тази година ще организира великденската инициатива „Открийте скритите яйца”.

Събитието ще е навръх Великден, а целта е да се провокира приключенският дух у посетителите. Служители ще скрият утре из алеите между секторите с животни три изкуствени яйца.

„Тези, които ги открият, ще получат интересни награди от нас - книга, която е посветена на мечките, както и доста сувенири, свързани с тези животни. Инициативата ни се посреща добре от нашите гости, затова продължаваме да я правим”, каза Васил Мадолев, ръководител на екипа в парка.

Всички 25 мечки са се събудили от зимен сън, като последна го направила албанката Йета, тя излязла от бърлогата си преди 15 дни. Този месец служителите в Центъра за реадаптация на четириногите отчитат бум на туристи. Най-много са гостите през уикендите. Идват от близките курорти в Пиринския край, но някои бият път чак от морето, за да видят обитателите на парка. Пътуването до четириногите високо в Рила планина вече е лесно, тъй като на шосето преди време бе направен основен ремонт.

В съботите и неделите пристигат стотици туристи от страната и чужбина. Снимат се край секторите на мечките, с часове обикалят и наблюдават животните. „Тези дни е лудница, има много хора. Днес се наложи паркът да отвори врати още в 10,00 часа, а не в 12,00 часа, когато е началото на работното време. Причината – пред портата се струпаха над 50 туристи, които нямаха търпение да наблюдават обитателите на мечия парк”, разкри Васил Мадолев./Илинден прес/  

Добавете Вашия коментар

TOP