Вижте кога и как ще ходим на море в Гърция!

10 Май 2020 | 20:42
0 коментара
Общество

От понеделник Гърция навлиза във втора фаза относно разхлабване на мерките, наложени заради COVID-19. Плавно през три етапа пада забраната за пътуване до гръцките острови, отварят магазини, възстановява се по-голямата част от индустрията на дребно. 25% затворените фирми се отварят.

Зелена светлина за пътуване между островите получават заетите работници в сезонен бизнес или заместващи учители, било с кораб или самолет, съобщава Нова тв. Служителите в частния сектор трябва да имат удостоверение за пътуване от работодател. По отношение на движението извън областите е разрешена само доставка на храна и лекарства, доказани от съответните документи.

От 19 май пада забраната за пътуване до континенталната част на Гърция. Ако всичко върви добре, достъпът до островите ще бъде свободен за всички от 1 юни, но съществува възможност за разрешаването му по-рано, с възможна дата 25 май.

Това лято в Гърция ще може да се влиза само със здравни протоколи, изготвени от правителството и Комисията по инфекциозни болести. Всеки, който иска да пътува до южната ни съседка, ще трябва да има здравен сертификат, издаден до 72 часа по-рано. В него трябва да е записано, че не е носител на заразата.

Добавете Вашия коментар

TOP