Вижте какво ще е времето днес и през следващата седмица

13 Септември 2020 | 08:28
0 коментара
Общество

Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Над Югоизточна България облачността, предимно средна и висока ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Това сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време с увеличаваща се от изток висока и средна облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините

ще е предимно слънчево. След обяд от югоизток облачността ще се увеличи, но валеж не се очаква. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на 1200 метра – около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Летните температури ще се запазят и през следващата седмица.

Около първия учебен ден ще е ветровито, но топло. Дневните температури ще се колебаят около 30°. 

В края на седмицата предстои захлаждане обаче.

С преминаването на студен атмосферен фронт още в четвъртък на изолирани места в Западна България, а в петък и на повече места в страната ще превали, на места и с гръмотевици. 

В събота

се очаква и малко по-осезаемо понижение на температурите.

Остава висок рискът от разпалване на пожари

из сухите райони през следващите дни.

Опасността е особено голяма там, където високите температури са в комбинация с горещ вятър. За днес такива условия има най-вече в Югоизтона България.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите в Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP